TY - JOUR ID - 116320 TI - تاثیر اسید جاسمونیک بر جوانه‌زنی بذر هالوفیت‌ها در شرایط شوری بالا JO - علوم و فناوری بذر ایران JA - IJSST LA - fa SN - 2322-2646 AU - زمانی, ناهید AU - روشندل, پرتو AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد/ فیزیولوژی گیاهی، گروه زراعت، دانشگاه شهرکرد. AD - عضو هیئت علمی / گروه زراعت، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران. Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 6 IS - 2 SP - 29 EP - 42 KW - اکوسیستم هالوفیتی KW - پرایمینگ بذر KW - تنش شوری شدید KW - جاسمونات‌ها KW - متحمل به شوری DO - 10.22034/ijsst.2018.116320 N2 - میزان تحمل به شوری شش گونه هالوفیت(Halochnemum strobilaceum, Halostachys  belangeriana, Salsola tomentosa, Salicornia europea, Halopeplis perfoliata, Salsola crassa) در مرحله جوانه­زنی در برابر غلظت­های صفر، 1، 2، 3، 4 و 5 % کلرید­سدیم ارزیابی شد. در غلظت­های 1 و 2% کلرید سدیم همه بذرها همانند آب مقطر به ­طور کامل جوانه زدند. با افزایش سطح کلرید سدیم ، تفاوت بین این گونه­ ها آشکار شد. سه گونه دوم (متعلق به سواحل دریاچه نمک مهارلو) در مقایسه با سه گونه اول (متعلق به بیابان­های گاوخونی) متحمل­تر بودند. در این بین، متحمل­ترین گونه S. europea بود. در مرحله دوم آزمایش­ها و برای بررسی تاثیر اسید جاسمونیک بر جوانه ­زنی بذر در تنش شوری با غلظت­های بالای کلرید سدیم، بذرها با اسید جاسمونیک (صفر، 0.01، 0.1، 1، 10 و 100 میکرومولار) پرایم شدند و در ظروف پتری تحت غلظت­های مختلف کلرید­سدیم قرار گرفتند: 3، 4 و 5% برای گونه­ های منطقه گاوخونی و 4 و 5% برای گونه­های منطقه مهارلو. برای افزایش ویژگی ­های جوانه­ زنی در سطوح بالای کلرید­سدیم، پرایمینگ با یک میکرومولار اسید جاسمونیک بیشترین تاثیر را داشت. با افزایش غلظت اسید جاسمونیک ( از 10 تا 100 میکرومولار) اثرات بازدارنده اسید جاسمونیک بر جوانه­زنی گونه­های مذکور ظاهر شد. UR - https://ijsst.areeo.ac.ir/article_116320.html L1 - https://ijsst.areeo.ac.ir/article_116320_77fc56dcc3c83d0e60e8df7634c49dc3.pdf ER -