TY - JOUR ID - 107395 TI - تأثیر تیمارهای پرایمینگ بذر بر بهبود پارامترهای جوانهزنی نخودفرنگی (Pisum sativum L.) JO - علوم و فناوری بذر ایران JA - IJSST LA - fa SN - 2322-2646 AU - یوسفی, الهام AU - فلاح, سیف اله AD - دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد AD - دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 3 IS - 1 SP - 109 EP - 121 KW - اسموپرایمینگ KW - نیترات پتاسیم KW - بنیه بذر KW - هیدروپرایمینگ DO - N2 - به منظور بررسی اثر تیمارهای مختلف و مدت پرایمینگ بذر بر بهبودپارامترهای جوانهزنی در نخودفرنگی).،(Pisum sativum Lآزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4تکرار در آزمایشگاه علوم و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد درسال 1392اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل انواع پرایمینگ )اسموپرایمینگ، هالوپرایمینگ و هیدروپرایمینگ( و مدت زمان پرایمینگ) 24 ،12و 36ساعت( بودند. نتایجنشان دادکه تیمارهای مختلف پرایمینگ اثر معنیداری روی طول ریشهچه، طول ساقهچه، وزن خشکساقهچه، وزن خشک ریشهچه، درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، جوانهزنی نسبی و شاخصهای بنیه بذر داشتند. علاوه بر این زمانهایمختلف پرایمینگ روی کلیه صفات فوقالذکر به جز سرعت جوانهزنی اثر معنیداری داشتند.بیشترین طول ریشهچه، درصد جوانهزنی،جوانهزنی نسبی و شاخص ویگور 1مربوط به غلظت 1/1مگاپاسکال پلیاتیلنگلایکول و زمان 24ساعت بود.بیشترین میزان طول ساقهچهو سرعت جوانهزنی به ترتیب مربوط به تیمار آب مقطر به مدت 24ساعت و غلظت 0/7مگاپاسکال پلیاتیلنگلایکول در زمان 24ساعتبود.کمترین میزان صفات اندازه گیری شده در غلظت 1/2مگاپاسکال نیترات پتاسیم و زمان 36ساعت مشاهده شد. بهطورکلی نتیجهگیریمیشود غلظت بالای پلیاتیلنگلایکول با زمان 24ساعت برای بهبود جوانهزنی بذرهای نخودفرنگی مفید میباشد UR - https://ijsst.areeo.ac.ir/article_107395.html L1 - https://ijsst.areeo.ac.ir/article_107395_13390a9a21e95143c9928bdf4b8a90d0.pdf ER -