TY - JOUR ID - 107257 TI - بررسی عملکرد و توزیع اندازه غده های بذری سیب زمینی تحت تاثیر روشهای مختلف تغذیه تکمیلی فسفره JO - علوم و فناوری بذر ایران JA - IJSST LA - fa SN - 2322-2646 AU - کیانی هرچگانی, سمیرا AU - محمدی, حمید AU - درویشی, بابک AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان AD - استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان AD - استادیار موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 4 IS - 2 SP - 27 EP - 40 KW - کود فسفر KW - غده زایی KW - عملکرد سیب زمینی DO - N2 - به منظور بررسی عملکرد و توزیع اندازه ی غدههای بذری سیبزمینی تحت تأثیر روشهای مختلف مصرف کودهای فسفر، آزمایش مزرعهای بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه ی بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار در بهار سال 91 اجرا شد. تیمارهای مورد مطالعه شامل سه میزان کود فسفر، سه منبع کود فسفر و دو زمان مصرف کود فسفر بودند. عملکرد و اجزای آن به همراه برخی صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه سیبزمینی ارزیابی شدند. نتایج نشان داد مصرف کود فسفر بصورت نواری در زمان کاشت سبب افزایش شاخص سطح برگ گردید. محتوای فسفر در دمبرگ بوتههای سیبزمینی نیز به طور معنیداری تحت تا◌ٔ ثیر متقابل نوع کود فسفربا میزان کود فسفر با زمان اعمال کود فسفر قرار گرفت. بالاترین غلظت نیتروژن برگ در بوتههایی بود که کود دیآمونیومفسفات را بصورت یکجا و در زمان کاشت دریافت نموده بودند. تیمار37 کیلوگرم فسفر خالص در هکتار سبب افزایش معنیدار تعداد غده از 25/64 به 29/92 غده در مترمربع گردید. تعداد غدهها دراندازه بذری و وزن غدههای بذری در تیمار دیآمونیوم فسفات به طور معنیداری بالاتر از دو تیمار دیگر کودی بود. عدم استفاده ازکود فسفر (شاهد) کمترین تعداد غده در اندازه بذری وکمترین وزن غدههای بذری را ایجاد نمود. UR - https://ijsst.areeo.ac.ir/article_107257.html L1 - https://ijsst.areeo.ac.ir/article_107257_6362a71d66635e72a7f29b3586b5afd9.pdf ER -