@article { author = {Hashemi, Abbas and Tavakkol afshari, Reza and Tabrizi, Leila and Barooti, Shiva}, title = {The modeling of plantago ovata seed viability under Various Storage Conditions}, journal = {Iranian Journal of Seed Science and Technology}, volume = {7}, number = {2}, pages = {95-104}, year = {2019}, publisher = {Seed Science Society of Iran}, issn = {2322-2646}, eissn = {2588-4638}, doi = {10.22034/ijsst.2019.107996.1011}, abstract = {Abstract1 Predicting seed viability would be extremely beneficial to seed producers and the prediction of seed viability depends on understanding the quantitative relationships between seed longevity, seed moisture content and storage temperature. The aim of this study was to evaluate the seed quality of plantago ovata seed under various seed moisture content, temperature and storage time and quantify this effect and determine the coefficients of life. Seeds with various moisture contents (5, 9, 13, 17%) were kept under four temperatures (5, 15, 25, 35, and 45°C) for six months. Analysis of variance indicated significant difference for all main and interaction effects. High temperature along with higher moisture content resulted in more deterioration in seeds. coefficients of life after six months of storage using the equation viability was Calculated. estimates of KE = 6, CW = 3, CH = 0.06, CQ = 0.000023 were derived for prediction of storage length. end}, keywords = {plantago ovata,Storage,Moisture content,temperature,Coefficients life}, title_fa = {مدل سازی حیات بذر اسفرزه (plantago ovata) تحت شرایط مختلف انبارداری}, abstract_fa = {پیش بینی قابلیت حیات بذر برای تولیدکنندگان بذر مهم است و پیش بینی آن در انبار به درک روابط کمی بین زوال بذر، رطوبت بذر و دمای انبار بستگی دارد .به منظور بررسی اثر دما، محتوی رطوبت بذر و زمان بر روی زوال بذرهای اسفرزه و همچنین کمی سازی این اثر و تعیین ضرایب حیات، این بررسی در آزمایشگاه بذر پردیس کشاورزی دانشگاه تهران به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. دما در4 سطح (5، 15، 25 و 35درجه سانتی‌گراد)، محتوی رطوبت بذر در 4 سطح (5، 9، 13 و 17 درصد) و شش زمان (یک، دو، سه، چهار، پنج و شش ماه) به عنوان فاکتورهای این آزمایش بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر دما در رطوبت بذر در زمان برای شاخص های جوانه زنی در سطح یک درصد معنی دار بود. با افزایش دما و رطوبت انبارداری با گذشت زمان شاخص های جوانه زنی کاهش یافت. ضرایب حیات نیز بعد از شش ماه انبارداری با استفاده از معادله قابلیت حیات بذرمحاسبه گردید. ضرایب KE (99/3)، CW (52/1-)، CH (042/0) و CQ (00183/0-) محاسبه شد.}, keywords_fa = {اسفرزه,انبارداری,رطوبت محتوی,دما,ضرایب حیات}, url = {https://ijsst.areeo.ac.ir/article_118357.html}, eprint = {https://ijsst.areeo.ac.ir/article_118357_42cb18fe162d0bd80412b1cde792da9e.pdf} }