@article { author = {تولیت ابوالحسنی, مجید and توکل افشاری, رضا and جهانسوز, محمدرضا and نجفی, فرزاد and نقدی بادی, حسنعلی}, title = {Influence of seed priming treatments on germination parameters improvement of pea (Pisum sativum L.)}, journal = {Iranian Journal of Seed Science and Technology}, volume = {3}, number = {1}, pages = {97-107}, year = {2014}, publisher = {Seed Science Society of Iran}, issn = {2322-2646}, eissn = {2588-4638}, doi = {}, abstract = {In order to evaluate the effect of different seed priming treatments on germination parameters improvement in Pisumsativum L.a factorial experiment was conducted in completely randomized design with four replications in seed science and technology laboratory of agriculture faculty, Shahrekord University in 2013. The experimental factors were consisted as priming types (osmopriming, halopriming and hydropriming) and priming times (12, 24 and 36 hours). Results showedthat different priming treatments had significant effect on radicle length, shoot length, shoot dry weight, radicle dry weight, germination percentage, germination rate, relative germination, vigor indexesIn addition to,priming times had significant effect in all measured traits except germination rate Themaximum radicle length, germination percentage, relative germination and vigor index I achieved with concentration of 1.1 MPa PEG and 24 hours. The maximum shoot length and germination rate obtained with distilled water treatment, 24 hours and concentration of 0.7 MPa PEG, 24 hours, respectively. The lowest amount of all measured traits was observed in concentration 1.2 MPa KNO3 with 36 hours. In conclusion, the high doses of PEGwith 24 hoursis suitable for germination improvement of pea seeds.}, keywords = {Hydropriming,Osmopriming,Potassium nitrate,Vigor}, title_fa = {تاثیردماهای مختلف بر رفتارجوانه زنی بذرآویشن دنایی)اکوتیپ ایلام( Thy}, abstract_fa = {آویشن دنایی Thymus daenensisیک گیاه دارویی معطر متعلق به تیره) (Lamiaceaeو بومی ایران است. در این تحقیقبرای بررسی رفتار جوانه زنی، بذر اکوتیپ ایلامی از این گونه در دماهای مختلف از 3تا 40درجه سانتیگراد قرار داده شد وسپس برخی از شاخصهای جوانه زنی محاسبه شدند. برای تعیین درجه حرارتهای کاردینال ابتدا رابطه سرعت جوانه زنی باتغییرات دمای بدست آمد و سپس برای برازش داده ها از دو مدل رگرسیونی استفاده شد. توسط ریشه میانگین مجذورخطا) (RMSEو ضریب رگرسیون ) (R2مدل ها ارزیابی شدند. مدل دندان مانند رفتار جوانه زنی را بهتر از مدل دوتکه ایتوصیف کرد. طبق این مدل درجه حرارت پایه 1/39°Cو دمای مطلوب بین 20/2و 24 /7درجه سانتیگراد و دمای حداکثر39/68درجه سانتیگراد برای این اکوتیپ پیشبینی شد. درجه حرارت تاثیر معنی داری بر سایر شاخص های جوانه زنی نظیردرصد جوانه زنی نهایی، سرعت جوانه زنی روزانه، میانگین جوانه زنی روزانه، شاخص جوانه زنی و ضریب یکنواختی جوانهزنی داشت. با بررسی شاخصهای جوانه زنی و درجه حرارتهای کاردینال به نظر میرسد اکوتیپ ایلامی آویشن دنایی بهمنظور اجتناب از شرایط گرم و خشک منطقه، خود را با دماهای پایینتر سازگار کرده است تا از شرایط مرطوب زمستان واوایل بهار حداکثر استفاده را بنماید}, keywords_fa = {آویشن دنایی,دماهای کاردینال,سرعت جوانه زنی,مدل رگرسیونی,ریشه میانگین مجذور خطا}, url = {https://ijsst.areeo.ac.ir/article_107398.html}, eprint = {https://ijsst.areeo.ac.ir/article_107398_641b6fa494ef72cfe06147e9d72b97ee.pdf} }